HUUPKENS IJS

MADE WITH LOVE

Ons verhaal

Wie in Weert én omstreken aan IJs denkt, denkt aan Huupkens IJs. 
Al 83 JAAR lang verkoopt nu inmiddels de 3de generatie familie Koppen zelfgemaakt ambachtelijk IJs. 
WIJ ZIJN DE OUDSTE BESTE IJSSALON VAN NEDERLAND

Wie had dát gedacht toen begin jaren veertig Huupkens IJs niet meer was dan één kruidenierswinkeltje aan de Biest gerund door oma Lies. 
Oma Lies was een vrouw met lef. Want wie durft het aan om in het begin van de 2e wereldoorlog in 1941, naast het kruideniersgebeuren te starten met het bereiden van IJs? Oma Lies dus!
Kruidenierswaren mochten zes dagen per week verkocht worden. Dus op zondag verdwenen de kruidenierswaren achter een scherm en verkocht Lies vanuit een klein huiskamertje haar ijs. Eerst alleen vanille ijs, later kwamen daar aardbeien en chocolade ijs bij.

Toen al gemaakt met liefde. 

Na het vroege overlijden van moeder Lies ging zoon Wiel met de bakfiets door de straten van Weert. Menigeen kan zich de bel van Huupkens IJs nog herinneren. Het ijs werd zó populair dat het kruideniersgedeelte werd afgestoten en Weert zo zijn eerste IJssalon kreeg. Ook een van de éérste in Nederland

Wiel en zijn vrouw Tiny Koppen hebben van Huupkens IJs écht een begrip gemaakt in de regio en vér daarbuiten. Zij waren blijkbaar ondernemers die de behoeften van hun gasten goed wisten in te schatten.

En zo doen wij het nog steeds.
Sinds 1988 zijn wij, Wil en Gerty Koppen, de trotse 3e generatie van het familiebedrijf Huupkens IJs. Wij hebben de hoogst haalbare prijs in de ambachtelijke IJsbranche van Nederland mogen binnenhalen: Beste IJssalon van Nederland 2015! En ons daarmee ook de OUDSTE BESTE IJSSALON van NEDERLAND mogen noemen. Hoe vét is dat!

Om het bestaan van de Oudste Beste IJssalon van Nederland te waarborgen is er vanaf maart 2024 een mede-eigenaar betrokken bij Huupkens IJs. Danitsja Muller, patissier van beroep, gaat voor het behalen van 100 jaar Huupkens IJs. Op naar een koninklijke onderscheiding!

Mét instandhouding van het ambachtelijk vakmanschap en authenticiteit.

En dat is de basis! …….
In het product wat wij verkopen, zit de verlokking. Al die jaren wordt het ijs nog steeds bereid volgens eigen recept, met melk van oer-hollandse koeien. Het is ons altijd om de kwaliteit gegaan en dat zal ook altijd zo blijven. Wij zoeken vol passie naar de beste ijsgrondstoffen. We selecteren ze uiterst zorgvuldig en we betrekken zo veel mogelijk de lokale producten hierbij.
Ons werk is nooit klaar! 

En dat werd beloond door de vele prijzen die we inmiddels in de wacht hebben gesleept.

HUUPKENS IJS, gelikt en gastvrij!

Hieronder enkele toppers

•  2019 Het jaar dat wij ‘Lekkerste IJs van Nederland’ aan onze palmares mochten toevoegen.

•  2015 Het jaar dat wij ‘Beste IJssalon van Nederland’ aan onze palmares mochten toevoegen. 

• Winnaar Creativiteit Award van Nederland

• Winnaar Gezelligste Winkel van Weert en omgeving. 

NET ZO BELANGRIJKE PRIJZEN ALS ‘WINNAAR VAN HET LEKKERSTE IJS VAN NEDERLAND‘. WANT BIJ HUUPKENS IJS GAAT HET OM DE TOTALE BELEVING. ALLES MOET KLOPPEN, TE BEGINNEN BIJ HÉT ALLERLEKKERSTE AMBACHTELIJK IJS IN  EEN GEZELLIGE KNUSSE VROLIJKE INRICHTING MET EEN FIJNE SFEER. MAAR  HET BELANGRIJKSTE IS EN BLIJFT: EEN PURE OPRECHTE AANDACHT VOOR JOU, MIJN GAST.

GRAAG TOT GAUW BIJ MIJ, BIJ HUUPKENS IJS!